De specialisten van het OMC Zaandam

Het OMC Zaandam streeft ernaar om grensverleggend en onderscheidend te zijn door buitengewone talenten en deskundigheid van zorgverleners samen te brengen en steeds op zoek te gaan naar betere behandelmethoden. Binnen het OMC Zaandam zijn verschillende specialisten werkzaam. Onderstaand vindt u per specialist alle benodigde informatie zoals de aanwezigheid en relevante werkervaring.

Dr. Michel J.W. Zaal

Dr. Michel Zaal (1956) is opgeleid tot oogarts in het VU medisch centrum. Vanaf het begin van zijn loopbaan heeft hij verschillende organisatorische en leidinggevende functies vervuld binnen de afdeling oogheelkunde van het VU medisch centrum, waaronder medisch hoofd van de polikliniek en de kliniek. In de periode 1993-1997 was hij waarnemend afdelingshoofd en plaatsvervangend opleider. Vanaf 1994 tot 2007 heeft hij tevens in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis gewerkt om een brede kijk op de oogheelkunde te kunnen behouden. In 2000 is hij gepromoveerd op het onderwerp ‘Herpes Zoster Ophthalmicus’. Dr. Michel Zaal is gespecialiseerd in de behandeling van aandoeningen in het voorste deel van het oog, met name oogontstekingen, droge ogen en hoornvliespathologie. Hij heeft jarenlang uiteenlopende oogoperaties uitgevoerd in het VU medisch centrum en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam. In 2008 en 2011 is hij door zijn collega oogartsen genomineerd voor de onderscheiding ‘toparts van het jaar’. In 2007 heeft hij samen met Mark Jongsma het Oogheelkundig Medisch Centrum Zaandam opgericht, waar hij met een aantal  collega oogartsen, optometristen en orthoptisten in een hecht teamverband praktijk voert. Na 27 jaar academische oogheelkundige zorg in het VU medisch centrum, is hij per 1 augustus 2012 volledig verbonden aan het OMC Zaandam in de functie van medisch directeur en oogarts. Naast zijn spreekuren voert hij diverse oogoperaties uit, waaronder staaroperaties en hoornvliestransplantaties. Deze vinden plaats binnen het operatiecomplex van het OMC Zaandam. Tevens is hij betrokken bij de opleiding van oogartsen en optometristen en bij onderzoek op het gebied van diverse hoornvliesziekten.

AGB: 03001674
BIG: 09025071201

[sc:Download titel=”Lees hier de opinieblog van Dr. Michel Zaal over cataractoperaties” url=”https://www.omczaandam.nl/wp-content/uploads/Blog-Dr.-Michel-Zaal.pdf” ] [sc:Download titel=”Lees hier zijn opinieblog over ‘Tandemzorg’” url=”https://www.omczaandam.nl/wp-content/uploads/Blog-2-Dr.-Michel-Zaal.pdf” ]
deel dit bericht
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Belangrijk nieuws

Vragen en antwoorden over het coronavirus

Naar aanleiding van de laatste persconferentie zijn vanaf heden mondkapjes weer verplicht voor iedereen binnen het OMC Zaandam. Om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen mogen begeleiders helaas niet mee naar binnen tenzij dit medisch noodzakelijk is.

Wij blijven open om onze patiënten te helpen. Helpt u ons mee om de regels te waarborgen?

Mochten er wijzigingen zijn voor uw afspraak, dan nemen wij altijd zelf contact met u op. Zie voor het volledige, huidige coronabeleid binnen het OMC Zaandam onze coronapagina. U kunt hier tevens uitgebreid antwoord vinden op de vraag of een begeleider of een kind mee mag naar uw afspraak.

Aangepast december 2021