De specialisten van het OMC Zaandam

Het OMC Zaandam streeft ernaar om grensverleggend en onderscheidend te zijn door buitengewone talenten en deskundigheid van zorgverleners samen te brengen en steeds op zoek te gaan naar betere behandelmethoden. Binnen het OMC Zaandam zijn verschillende specialisten werkzaam. Onderstaand vindt u per specialist alle benodigde informatie zoals de aanwezigheid en relevante werkervaring.

Dr. Michel J.W. Zaal

Dr. Michel Zaal (1956) is opgeleid tot oogarts in het VU medisch centrum. Vanaf het begin van zijn loopbaan heeft hij verschillende organisatorische en leidinggevende functies vervuld binnen de afdeling oogheelkunde van het VU medisch centrum, waaronder medisch hoofd van de polikliniek en de kliniek. In de periode 1993-1997 was hij waarnemend afdelingshoofd en plaatsvervangend opleider. Vanaf 1994 tot 2007 heeft hij tevens in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis gewerkt om een brede kijk op de oogheelkunde te kunnen behouden. In 2000 is hij gepromoveerd op het onderwerp ‘Herpes Zoster Ophthalmicus’. Dr. Michel Zaal is gespecialiseerd in de behandeling van aandoeningen in het voorste deel van het oog, met name oogontstekingen, droge ogen en hoornvliespathologie. Hij heeft jarenlang uiteenlopende oogoperaties uitgevoerd in het VU medisch centrum en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam. In 2008 en 2011 is hij door zijn collega oogartsen genomineerd voor de onderscheiding ‘toparts van het jaar’. In 2007 heeft hij samen met Mark Jongsma het Oogheelkundig Medisch Centrum Zaandam opgericht, waar hij met een aantal  collega oogartsen, optometristen en orthoptisten in een hecht teamverband praktijk voert. Na 27 jaar academische oogheelkundige zorg in het VU medisch centrum, is hij per 1 augustus 2012 volledig verbonden aan het OMC Zaandam in de functie van medisch directeur en oogarts. Naast zijn spreekuren voert hij diverse oogoperaties uit, waaronder staaroperaties en hoornvliestransplantaties. Deze vinden plaats binnen het operatiecomplex van het OMC Zaandam. Tevens is hij betrokken bij de opleiding van oogartsen en optometristen en bij onderzoek op het gebied van diverse hoornvliesziekten.

AGB: 03001674
BIG: 09025071201

[sc:Download titel=”Lees hier de opinieblog van Dr. Michel Zaal over cataractoperaties” url=”https://www.omczaandam.nl/wp-content/uploads/Blog-Dr.-Michel-Zaal.pdf” ] [sc:Download titel=”Lees hier zijn opinieblog over ‘Tandemzorg’” url=”https://www.omczaandam.nl/wp-content/uploads/Blog-2-Dr.-Michel-Zaal.pdf” ]
Belangrijke informatie

Bestel op tijd uw lenzen!

Komt het door corona, de oorlog in Oekraïne, of een tekort aan grondstoffen? Diverse verhalen doen de ronde.
Maar, de leveringstijden van lenzen bij de fabrikanten zijn aan het oplopen. Dus let op, bestel op tijd uw lenzen.