De specialisten van het OMC Zaandam

Het OMC Zaandam streeft ernaar om grensverleggend en onderscheidend te zijn door buitengewone talenten en deskundigheid van zorgverleners samen te brengen en steeds op zoek te gaan naar betere behandelmethoden. Binnen het OMC Zaandam zijn verschillende specialisten werkzaam. Onderstaand vindt u per specialist alle benodigde informatie zoals de aanwezigheid en relevante werkervaring.

Drs. B. Siong Hwan

Drs. Siong Hwan (1965) is sinds september 2019 werkzaam in het OMC Zaandam. In 1992 heeft hij het artsexamen behaald aan de Universiteit van Amsterdam. Voor zijn specialisatie tot oogarts heeft hij de overstap gemaakt naar het Verenigd Koninkrijk, omdat volgens drs. Hwan de opleiding daar zeer grondig is en goed aangeschreven staat. Gedurende zijn specialisatie is dr. Hwan getrouwd en hebben zij drie kinderen gekregen. Hij is van mening dat mannen wel degelijk kunnen multitasken!

Binnen de oogheelkunde heeft hij in 20 jaar zijn expertise opgebouwd in: cataractchirurgie (staar), glaucoomchirurgie (hoge oogdruk) en ooglidoperaties. Voor de overstap naar het OMC Zaandam is drs. Hwan werkzaam geweest in het Medisch Spectrum Twente in Enschede en in het Medisch Centrum Alkmaar. Tevens heeft hij met twee collega’s het Oogcentrum Noordholland,  een zelfstandig behandelcentrum te Heerhugowaard, opgezet. Na zijn verblijf in Engeland is drs. Hwan nog niet zo lang geleden teruggekeerd en is hij voornemens om nog vele jaren in het OMC Zaandam te blijven werken.

AGB: 03001785
BIG: 99032436601

deel dit bericht
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Tekstgrootte
Contrast