Wanneer gewone glazen, contactlenzen of implantaatlenzen geen goed zicht meer geven, is er sprake van Low Vision (slechtziendheid). Het zicht kan niet meer voldoende verbeterd worden. Als dit bij u het geval is, zal de low-visionspecialist u helpen alles uit uw gezichtsvermogen te halen. Het is zeer belangrijk dat de oogarts vaststelt wat de oorzaak van de vermindering van het gezichtsvermogen is. Bij sommige oogafwijkingen, bijvoorbeeld cataract (staar), is de oogaandoening met een staaroperatie te verhelpen. Alleen een oogarts kan beoordelen wat de beste behandelmethode is voor uw oogafwijking.

Er bestaan vele hulpmiddelen op het gebied van Low Vision, ook wel bijzondere optische hulpmiddelen genoemd. Na diverse onderzoeken zal onze Low Vision specialist hulpmiddelen die het beste bij uw situatie passen, adviseren en aanmeten. Een aantal voorbeelden van deze hulpmiddelen zijn:

  • Loepenbrillen;
  • Telescoopbrillen;
  • Filterbrillen;
  • Prismabrillen;
  • Kappenbrillen;
  • Elektronische hulpmiddelen.

Het grootste deel van deze hulpmiddelen worden vergoed door de zorgverzekeraar. Onze Low Vision specialist regelt de aanvraag bij uw zorgverzekering.

Koninklijke Visio

Het OMC Zaandam werkt nauw samen met het expertisecentrum voor blinden en slechtzienden, Koninklijke Visio. Een beperking van het gezichtsvermogen kan grote consequenties met zich meebrengen in het dagelijks leven. Visio kan het Low Vision-onderzoek uitbreiden, afhankelijk van de aandoening. Daarnaast biedt Visio u advies op het gebied van uw werk- en thuissituatie en de eventuele begeleiding.

Jongsma Medical is gespecialiseerd in het vinden van de beste zichtoplossing voor uw situatie.

Vragen en antwoorden over het coronavirus

Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen rondom het coronavirus en de berichtgeving van de Rijksoverheid, de NOG en onze branchevereniging ZKN, hanteren wij de afgegeven adviezen en voorzorgsmaatregelen.

Vanaf dinsdag 1 december 2020 a.s. is het dragen van een mondkapje bij het betreden van de kliniek voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder verplicht. Dit is lijn met de aangekondigde maatregelen in de persconferentie van 17 november 2020 jl. aangaande de verplichting tot het het dragen van een mondkapje in openbare ruimten. 

De verplichting tot het dragen van een mondkapje geldt naast alle andere voorzorgsmaatregelen die reeds zijn getroffen en van groot belang zijn om het coronavirus in te dammen en onder controle te krijgen. Door mee te werken aan alle voorzorgsmaatregelen ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus kunnen wij de oogzorg binnen OMC Zaandam bereikbaar houden voor iedereen die in deze bijzondere tijd oogzorg nodig heeft!

Binnen het OMC Zaandam wordt de 1,5 meter afstand norm zo goed mogelijk nageleefd en worden alle reeds getroffen (hygiëne-) maatregelen in acht genomen. Dit betekent concreet dat het OMC Zaandam werkt met een aangepast schema waarin

- elke dag minimaal twee oogartsen poli spreekuur hebben met ondersteuning van onze praktijkassistentes, basisarts, en technisch oogheelkundige assistentes;
- elke dag minimaal een volledig OK programma wordt gedraaid;
- daar waar mogelijk worden de postoperatieve patiënten voor hun consult thuis gebeld door de operateur.

Dit betekent dat u met ons contact kan opnemen voor het maken van een afspraak. Dit kan via het e-mailadres contactmail@omczaandam.nl of door te bellen naar 075 614 0662.

De coronamaatregelen kunnen verschillende gevolgen hebben, zoals dat op de dag van de afspraak of een vervolgafspraak wordt ingepland bij een andere arts dan u gewend bent. Wij vragen u hier uw medewerking en begrip in.

Daarnaast zijn begeleiders niet welkom in het pand. Dit om zoveel mogelijk de 1,5 meter afstand te handhaven en om zo veel mogelijk patiënten te kunnen ontvangen.  Heeft u een (medische) urgentie en is het meenemen van een begeleider noodzakelijk? Dit dient vóór uw afspraak bij ons bekend te zijn.

Tevens verzoeken wij u om niet vroeg op uw afspraak te verschijnen. Houd u aan de aangegeven tijden om drukte in de kliniek te voorkomen. Indien u toch te vroeg bent, zullen wij u verzoeken om buiten de kliniek te wachten.

Twijfelt u of een afspraak doorgang kan vinden, stuurt u ons een e-mail naar contactmail@omczaandam.nl.

Zie voor verdere informatie onze coronapagina. 

Aangepast op vrijdag 20 november 2020 jl., 18:50 uur

Tekstgrootte
Contrast