Wanneer gewone glazen, contactlenzen of implantaatlenzen geen goed zicht meer geven, is er sprake van Low Vision (slechtziendheid). Het zicht kan niet meer voldoende verbeterd worden. Als dit bij u het geval is, zal de low-visionspecialist u helpen alles uit uw gezichtsvermogen te halen. Het is zeer belangrijk dat de oogarts vaststelt wat de oorzaak van de vermindering van het gezichtsvermogen is. Bij sommige oogafwijkingen, bijvoorbeeld cataract (staar), is de oogaandoening met een staaroperatie te verhelpen. Alleen een oogarts kan beoordelen wat de beste behandelmethode is voor uw oogafwijking.

Er bestaan vele hulpmiddelen op het gebied van Low Vision, ook wel bijzondere optische hulpmiddelen genoemd. Na diverse onderzoeken zal onze Low Vision specialist hulpmiddelen die het beste bij uw situatie passen, adviseren en aanmeten. Een aantal voorbeelden van deze hulpmiddelen zijn:

  • Loepenbrillen;
  • Telescoopbrillen;
  • Filterbrillen;
  • Prismabrillen;
  • Kappenbrillen;
  • Elektronische hulpmiddelen.

Het grootste deel van deze hulpmiddelen worden vergoed door de zorgverzekeraar. Onze Low Vision specialist regelt de aanvraag bij uw zorgverzekering.

Koninklijke Visio

Het OMC Zaandam werkt nauw samen met het expertisecentrum voor blinden en slechtzienden, Koninklijke Visio. Een beperking van het gezichtsvermogen kan grote consequenties met zich meebrengen in het dagelijks leven. Visio kan het Low Vision-onderzoek uitbreiden, afhankelijk van de aandoening. Daarnaast biedt Visio u advies op het gebied van uw werk- en thuissituatie en de eventuele begeleiding.

Jongsma Medical is gespecialiseerd in het vinden van de beste zichtoplossing voor uw situatie.

Vragen en antwoorden over het coronavirus

Naar aanleiding van de recente berichtgeving van de Rijksoverheid, de NOG en onze branchevereniging ZKN, over het coronavirus hanteren wij de afgegeven adviezen en voorzorgsmaatregelen.

Binnen het OMC Zaandam wordt de 1,5 meter afstand norm zo goed mogelijk nageleefd en worden alle reeds getroffen (hygiëne-) maatregelen in acht genomen. Dit betekent concreet dat het OMC Zaandam werkt met een aangepast schema waarin

- elke dag maximaal twee oogartsen poli spreekuur hebben met ondersteuning van onze praktijkassistentes, basisarts, en technisch oogheelkundige assistentes;
- elke dag minimaal een volledig OK programma wordt gedraaid;
- daar waar mogelijk laten we de spreekuren telefonisch doorgaan.

Dit betekent dat u met ons contact kan opnemen voor het maken van een afspraak. Dit kan via het e-mailadres info@omczaandam.nl of door te bellen naar 075 614 0662.

Dit kan verschillende gevolgen hebben, zoals dat op de dag van de afspraak of een vervolgafspraak wordt ingepland bij een andere arts dan u gewend bent. Wij vragen u hier uw medewerking en begrip in.
Tevens verzoeken wij u om niet vroeg op uw afspraak te verschijnen. Houd u aan de aangegeven tijden om drukte in de kliniek te voorkomen. Indien u toch te vroeg bent, zullen wij u verzoeken om buiten de kliniek te wachten.
Daarnaast het verzoek om, indien mogelijk, zonder begeleider de kliniek te betreden. Op deze manier kunnen wij de hoeveelheid aanwezige personen binnen de kliniek beperken.

Twijfelt u of een afspraak doorgang kan vinden, stuurt u ons een e-mail naar info@omczaandam.nl

Zie voor verdere informatie onze coronapagina. 

Aangepast op donderdag 18 juni 2020 jl. om 12:15 uur

Tekstgrootte
Contrast