Wanneer gewone glazen, contactlenzen of implantaatlenzen geen goed zicht meer geven, is er sprake van Low Vision (slechtziendheid). Het zicht kan niet meer voldoende verbeterd worden. Als dit bij u het geval is, zal de low-visionspecialist u helpen alles uit uw gezichtsvermogen te halen. Het is zeer belangrijk dat de oogarts vaststelt wat de oorzaak van de vermindering van het gezichtsvermogen is. Bij sommige oogafwijkingen, bijvoorbeeld cataract (staar), is de oogaandoening met een staaroperatie te verhelpen. Alleen een oogarts kan beoordelen wat de beste behandelmethode is voor uw oogafwijking.

Er bestaan vele hulpmiddelen op het gebied van Low Vision, ook wel bijzondere optische hulpmiddelen genoemd. Na diverse onderzoeken zal onze Low Vision specialist hulpmiddelen die het beste bij uw situatie passen, adviseren en aanmeten. Een aantal voorbeelden van deze hulpmiddelen zijn:

  • Loepenbrillen;
  • Telescoopbrillen;
  • Filterbrillen;
  • Prismabrillen;
  • Kappenbrillen;
  • Elektronische hulpmiddelen.

Het grootste deel van deze hulpmiddelen worden vergoed door de zorgverzekeraar. Onze Low Vision specialist regelt de aanvraag bij uw zorgverzekering.

Koninklijke Visio

Het OMC Zaandam werkt nauw samen met het expertisecentrum voor blinden en slechtzienden, Koninklijke Visio. Een beperking van het gezichtsvermogen kan grote consequenties met zich meebrengen in het dagelijks leven. Visio kan het Low Vision-onderzoek uitbreiden, afhankelijk van de aandoening. Daarnaast biedt Visio u advies op het gebied van uw werk- en thuissituatie en de eventuele begeleiding.

Jongsma Medical is gespecialiseerd in het vinden van de beste zichtoplossing voor uw situatie.

Vragen en antwoorden over het coronavirus

Naar aanleiding van de laatste persconferentie zijn vanaf heden mondkapjes weer verplicht voor iedereen binnen het OMC Zaandam. Om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen mogen begeleiders helaas niet mee naar binnen tenzij dit medisch noodzakelijk is.

Wij blijven open om onze patiënten te helpen. Helpt u ons mee om de regels te waarborgen?

Mochten er wijzigingen zijn voor uw afspraak, dan nemen wij altijd zelf contact met u op. Zie voor het volledige, huidige coronabeleid binnen het OMC Zaandam onze coronapagina. U kunt hier tevens uitgebreid antwoord vinden op de vraag of een begeleider of een kind mee mag naar uw afspraak.

Aangepast op vrijdag 26 november 2021

Tekstgrootte
Contrast