Jongsma Medical is gespecialiseerd in het vinden van de beste zichtoplossing voor uw situatie.

Naast een bril zijn contactlenzen een optisch hulpmiddel die op het oog worden gedragen. Lenzen bestaan er in vele soorten en maten; harde lenzen en zachte lenzen, maar ook therapeutische lenzen. Hierbij kunt u denken aan scleralenzen, bandagelenzen, irislenzen en filterlenzen.

Onze contactlenzenspecialist is gespecialiseerd in het adviseren, aanmeten en controleren van alle soorten contactlenzen en zorgt ervoor dat de contactlenzen op uw medische behoeftes worden afgesteld. Ook wordt er advies gegeven wanneer de contactlenzen niet goed worden verdragen door het oog en/of aanleiding geven tot oogontstekingen.

Het onderzoek

Bij het onderzoek zal de specialist controleren of uw ogen geschikt zijn voor het dragen van contactlenzen. Vervolgens wordt er aan de hand van de gezichtsscherpte en de kromming van uw hoornvlies, in overleg, bepaald welke lenzen het meest geschikt voor u zijn. Na een passend besluit zullen de contactlenzen besteld worden door het OMC Zaandam. Wanneer deze geleverd zijn, wordt u uitgelegd hoe u de lenzen kunt gebruiken. U zult meteen leren hoe u de lenzen inzet, uithaalt en verzorgt.

Controle

Om er zeker van te zijn dat uw lenzen goed afgesteld zijn vragen wij u na enkele weken om langs te komen voor een extra controle. De lenzen zullen gecontroleerd worden op verdraagbaarheid, sterkte, en er zal gekeken worden naar eventuele problemen. Uiteraard zorgt onze specialist ervoor, dat wanneer dit het geval mocht zijn, deze problemen worden opgelost. Om uw ogen optimale zorg te geven, is het van belang dat de contactlenzenspecialist een halfjaarlijkse controle uitvoert.

 

Lees alles over een lens op maat, contactlenzen en meer bij het OMC, zelfstandige oogkliniek in Zaandam
Onze specialist doet een gericht oogonderzoek.

Vergoedingen

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de aankoop van contactlenzen. Voor een duidelijk inzicht, kunt u het best contact opnemen met uw zorginstelling. In onze oogkliniek kunt u geïnformeerd worden over de hoogte van het bedrag. Bij een medisch geval informeert het OMC u over de vergoedingen én zorgen wij voor de aanvraag. Houd ook rekening met het eigen risico van uw zorgpolis.

Wilt u meer, uitgebreide informatie? Wij verwijzen u graag door naar onze brochure voor veilig contactlensgebruik.

Vragen en antwoorden over het coronavirus

Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen rondom het coronavirus en de berichtgeving van de Rijksoverheid, de NOG en onze branchevereniging ZKN, hanteren wij de afgegeven adviezen en voorzorgsmaatregelen.

Vanaf dinsdag 1 december 2020 a.s. is het dragen van een mondkapje bij het betreden van de kliniek voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder verplicht. Dit is lijn met de aangekondigde maatregelen in de persconferentie van 17 november 2020 jl. aangaande de verplichting tot het het dragen van een mondkapje in openbare ruimten. 

De verplichting tot het dragen van een mondkapje geldt naast alle andere voorzorgsmaatregelen die reeds zijn getroffen en van groot belang zijn om het coronavirus in te dammen en onder controle te krijgen. Door mee te werken aan alle voorzorgsmaatregelen ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus kunnen wij de oogzorg binnen OMC Zaandam bereikbaar houden voor iedereen die in deze bijzondere tijd oogzorg nodig heeft!

Binnen het OMC Zaandam wordt de 1,5 meter afstand norm zo goed mogelijk nageleefd en worden alle reeds getroffen (hygiëne-) maatregelen in acht genomen. Dit betekent concreet dat het OMC Zaandam werkt met een aangepast schema waarin

- elke dag minimaal twee oogartsen poli spreekuur hebben met ondersteuning van onze praktijkassistentes, basisarts, en technisch oogheelkundige assistentes;
- elke dag minimaal een volledig OK programma wordt gedraaid;
- daar waar mogelijk worden de postoperatieve patiënten voor hun consult thuis gebeld door de operateur.

Dit betekent dat u met ons contact kan opnemen voor het maken van een afspraak. Dit kan via het e-mailadres contactmail@omczaandam.nl of door te bellen naar 075 614 0662.

De coronamaatregelen kunnen verschillende gevolgen hebben, zoals dat op de dag van de afspraak of een vervolgafspraak wordt ingepland bij een andere arts dan u gewend bent. Wij vragen u hier uw medewerking en begrip in.

Daarnaast zijn begeleiders niet welkom in het pand. Dit om zoveel mogelijk de 1,5 meter afstand te handhaven en om zo veel mogelijk patiënten te kunnen ontvangen.  Heeft u een (medische) urgentie en is het meenemen van een begeleider noodzakelijk? Dit dient vóór uw afspraak bij ons bekend te zijn.

Tevens verzoeken wij u om niet vroeg op uw afspraak te verschijnen. Houd u aan de aangegeven tijden om drukte in de kliniek te voorkomen. Indien u toch te vroeg bent, zullen wij u verzoeken om buiten de kliniek te wachten.

Twijfelt u of een afspraak doorgang kan vinden, stuurt u ons een e-mail naar contactmail@omczaandam.nl.

Zie voor verdere informatie onze coronapagina. 

Aangepast op vrijdag 20 november 2020 jl., 18:50 uur

Tekstgrootte
Contrast