Jongsma Medical is gespecialiseerd in het vinden van de beste zichtoplossing voor uw situatie.

Naast een bril zijn contactlenzen een optisch hulpmiddel die op het oog worden gedragen. Lenzen bestaan er in vele soorten en maten; harde lenzen en zachte lenzen, maar ook therapeutische lenzen. Hierbij kunt u denken aan scleralenzen, bandagelenzen, irislenzen en filterlenzen.

Onze contactlenzenspecialist is gespecialiseerd in het adviseren, aanmeten en controleren van alle soorten contactlenzen en zorgt ervoor dat de contactlenzen op uw medische behoeftes worden afgesteld. Ook wordt er advies gegeven wanneer de contactlenzen niet goed worden verdragen door het oog en/of aanleiding geven tot oogontstekingen.

Het onderzoek

Bij het onderzoek zal de specialist controleren of uw ogen geschikt zijn voor het dragen van contactlenzen. Vervolgens wordt er aan de hand van de gezichtsscherpte en de kromming van uw hoornvlies, in overleg, bepaald welke lenzen het meest geschikt voor u zijn. Na een passend besluit zullen de contactlenzen besteld worden door het OMC Zaandam. Wanneer deze geleverd zijn, wordt u uitgelegd hoe u de lenzen kunt gebruiken. U zult meteen leren hoe u de lenzen inzet, uithaalt en verzorgt.

Controle

Om er zeker van te zijn dat uw lenzen goed afgesteld zijn vragen wij u na enkele weken om langs te komen voor een extra controle. De lenzen zullen gecontroleerd worden op verdraagbaarheid, sterkte, en er zal gekeken worden naar eventuele problemen. Uiteraard zorgt onze specialist ervoor, dat wanneer dit het geval mocht zijn, deze problemen worden opgelost. Om uw ogen optimale zorg te geven, is het van belang dat de contactlenzenspecialist een halfjaarlijkse controle uitvoert.

 

Lees alles over een lens op maat, contactlenzen en meer bij het OMC, zelfstandige oogkliniek in Zaandam
Onze specialist doet een gericht oogonderzoek.

Vergoedingen

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de aankoop van contactlenzen. Voor een duidelijk inzicht, kunt u het best contact opnemen met uw zorginstelling. In onze oogkliniek kunt u geïnformeerd worden over de hoogte van het bedrag. Bij een medisch geval informeert het OMC u over de vergoedingen én zorgen wij voor de aanvraag. Houd ook rekening met het eigen risico van uw zorgpolis.

Wilt u meer, uitgebreide informatie? Wij verwijzen u graag door naar onze brochure voor veilig contactlensgebruik.

Vragen en antwoorden over het coronavirus

Naar aanleiding van de recente berichtgeving van de Rijksoverheid, de NOG en onze branchevereniging ZKN, over het coronavirus hanteren wij de afgegeven adviezen en voorzorgsmaatregelen.

Binnen het OMC Zaandam wordt de 1,5 meter afstand norm zo goed mogelijk nageleefd en worden alle reeds getroffen (hygiëne-) maatregelen in acht genomen. Dit betekent concreet dat het OMC Zaandam werkt met een aangepast schema waarin

- elke dag maximaal twee oogartsen poli spreekuur hebben met ondersteuning van onze praktijkassistentes, basisarts, en technisch oogheelkundige assistentes;
- elke dag minimaal een volledig OK programma wordt gedraaid;
- daar waar mogelijk laten we de spreekuren telefonisch doorgaan.

Dit betekent dat u met ons contact kan opnemen voor het maken van een afspraak. Dit kan via het e-mailadres info@omczaandam.nl of door te bellen naar 075 614 0662.

Dit kan verschillende gevolgen hebben, zoals dat op de dag van de afspraak of een vervolgafspraak wordt ingepland bij een andere arts dan u gewend bent. Wij vragen u hier uw medewerking en begrip in.
Tevens verzoeken wij u om niet vroeg op uw afspraak te verschijnen. Houd u aan de aangegeven tijden om drukte in de kliniek te voorkomen. Indien u toch te vroeg bent, zullen wij u verzoeken om buiten de kliniek te wachten.
Daarnaast het verzoek om, indien mogelijk, zonder begeleider de kliniek te betreden. Op deze manier kunnen wij de hoeveelheid aanwezige personen binnen de kliniek beperken.

Twijfelt u of een afspraak doorgang kan vinden, stuurt u ons een e-mail naar info@omczaandam.nl

Zie voor verdere informatie onze coronapagina. 

Aangepast op donderdag 18 juni 2020 jl. om 12:15 uur

Tekstgrootte
Contrast