Jongsma Medical is gespecialiseerd in het vinden van de beste zichtoplossing voor uw situatie.

Naast een bril zijn contactlenzen een optisch hulpmiddel die op het oog worden gedragen. Lenzen bestaan er in vele soorten en maten; harde lenzen en zachte lenzen, maar ook therapeutische lenzen. Hierbij kunt u denken aan scleralenzen, bandagelenzen, irislenzen en filterlenzen.

Onze contactlenzenspecialist is gespecialiseerd in het adviseren, aanmeten en controleren van alle soorten contactlenzen en zorgt ervoor dat de contactlenzen op uw medische behoeftes worden afgesteld. Ook wordt er advies gegeven wanneer de contactlenzen niet goed worden verdragen door het oog en/of aanleiding geven tot oogontstekingen.

Het onderzoek

Bij het onderzoek zal de specialist controleren of uw ogen geschikt zijn voor het dragen van contactlenzen. Vervolgens wordt er aan de hand van de gezichtsscherpte en de kromming van uw hoornvlies, in overleg, bepaald welke lenzen het meest geschikt voor u zijn. Na een passend besluit zullen de contactlenzen besteld worden door het OMC Zaandam. Wanneer deze geleverd zijn, wordt u uitgelegd hoe u de lenzen kunt gebruiken. U zult meteen leren hoe u de lenzen inzet, uithaalt en verzorgt.

Controle

Om er zeker van te zijn dat uw lenzen goed afgesteld zijn vragen wij u na enkele weken om langs te komen voor een extra controle. De lenzen zullen gecontroleerd worden op verdraagbaarheid, sterkte, en er zal gekeken worden naar eventuele problemen. Uiteraard zorgt onze specialist ervoor, dat wanneer dit het geval mocht zijn, deze problemen worden opgelost. Om uw ogen optimale zorg te geven, is het van belang dat de contactlenzenspecialist een halfjaarlijkse controle uitvoert.

 

Lees alles over een lens op maat, contactlenzen en meer bij het OMC, zelfstandige oogkliniek in Zaandam
Onze specialist doet een gericht oogonderzoek.

Vergoedingen

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de aankoop van contactlenzen. Voor een duidelijk inzicht, kunt u het best contact opnemen met uw zorginstelling. In onze oogkliniek kunt u geïnformeerd worden over de hoogte van het bedrag. Bij een medisch geval informeert het OMC u over de vergoedingen én zorgen wij voor de aanvraag. Houd ook rekening met het eigen risico van uw zorgpolis.

Wilt u meer, uitgebreide informatie? Wij verwijzen u graag door naar onze brochure voor veilig contactlensgebruik.

Vragen en antwoorden over het coronavirus

Als gevolg van de persconferentie wordt het huidig coronabeleid binnen het OMC Zaandam voortgezet.  Echter, patiënten zijn vanaf heden niet meer verplicht om binnen het OMC Zaandam een mondkapje te dragen, behalve in de druppelruimte vooraf de injecties (IVI’s) en op de OK. Mocht u een voorkeur hebben om wel een mondkapje te dragen, dan bent u hier vrij in.

Ook onze behandelaren hebben zelf de keuze om al dan niet een mondkapje te dragen.

Mochten er wijzigingen zijn voor uw afspraak, dan nemen wij altijd zelf contact met u op.

Zie voor het huidig coronabeleid binnen het OMC Zaandam onze coronapagina. 

Aangepast op woensdag 7 juli 2021

Tekstgrootte
Contrast