Wij houden u graag op de hoogte

In onze mediatheek kunt u verschillende informatie-folders van het OMC Zaandam bekijken en downloaden. Onder ‘Video’s’ vindt u informatieve filmpjes op het gebied van oogheelkunde en onder ‘Nieuws’ bevinden zich de meest recente nieuwsberichten over de ontwikkelingen binnen ons bedrijf.

Zelfstandig stemmen met een Visuele Beperking

Het zal u vast niet ontgaan zijn, maar op woensdag 20 maart 2019 mogen we weer onze stem uitbrengen. Op deze dag hebben wij als OMC Zaandam, op onze locatie aan de H. Gerhardstraat 10 te Zaandam, voor het eerst een stemlocatie speciaal voor slechtzienden en mensen met een visuele beperking. Van 7:30u tot 21:00u kunt u uw stem uitbrengen in het speciaal op slechtzienden ingerichte stembureau. Tevens zijn voor deze dag parkeerplaatsen voor mindervaliden beschikbaar en is er speciale begeleiding vanuit het stembureau.

Komt u niet uit de gemeente Zaanstad, maar bent u wel een inwoner van de provincie Noord-Holland en wilt u gebruik maken van de mogelijkheid om zelfstandig te stemmen met een visuele beperking? Dan kunt u uw stempas om laten zetten in een kiezerspas.

Dit moet u doen in uw eigen gemeente bij de afdeling Burgerzaken. Met deze kiezerspas kunt u dan stemmen in het OMC. Een kiezerspas is een stempas voor mensen die ergens anders willen stemmen dan in de eigen gemeente.

Het OMC Zaandam is een oogheelkundig medisch centrum met de focus op slechtzienden. Veelal komen patiënten bij de specialisten van het OMC Zaandam terecht omdat men elders niet tot een zichtoplossing kan komen. Door de krachten te bundelen met medische optiekpartner Jongsma Medical B.V., de Vision Care en Low Vision Specialisten, kunnen we een zo breed mogelijke scala aan zichtoplossingen bieden. Voor meer informatie verwijzen we u graag door naar de websites van het OMC Zaandam en Jongsma Medical.

Wilt u meer weten over het stembureau en de werkwijze? Gemeente Zaanstad heeft een speciale webpagina met meer informatie over zelfstandig stemmen met een visuele beperking.

Ook de landelijke media geven aandacht aan “stemmen met visuele beperking”, bijvoorbeeld RTL Nieuws.

deel dit bericht
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Tekstgrootte
Contrast