Wij houden u graag op de hoogte

In onze mediatheek kunt u verschillende informatie-folders van het OMC Zaandam bekijken en downloaden. Onder ‘Video’s’ vindt u informatieve filmpjes op het gebied van oogheelkunde en onder ‘Nieuws’ bevinden zich de meest recente nieuwsberichten over de ontwikkelingen binnen ons bedrijf.

Tarieven openbaar. Wat betekent dat?

CZ, een van de vier grote verzekeraars, maakte afgelopen maand de tarieven openbaar van ziekenhuizen en dat leidde tot opmerkelijke reacties van zowel enkele hoogleraren economie van van de universiteit Maastricht en Amsterdam als van de autoriteit consument en markt en de consumentenbond.

De hoogleraren zeggen: “begin er niet aan” terwijl de autoriteit consument en markt en de consumentenbond deze transparantie juist een groot goed vindt voor consumenten.

Het nut van het bekendmaken van deze prijslijst vinden de hoogleraren heel gering. Iedereen heeft een ander eigen risico Per patiënt is de behandeling telkens anders en de informatie betreft vaak slechts een klein deel van de totale behandeling. De economen beweren zelfs dat tarieven openbaar maken juist een opdrijvend effect zal hebben. “Niemand wil immers een goedkoop Aldi imago hebben” aldus de hoogleraren.

Wij maken ons weinig zorgen over het gevaar van een Aldi imago. De reden dat wij aanzienlijk goedkoper zijn dan bijvoorbeeld het Zaans Medisch Centrum, schuilt in het gegeven dat ons efficiëntiebeleid gewoon goed is. “De organisatie is kleinschalig en daardoor kunnen we heel goed en gericht kijken hoe zaken beter en goedkoper kunnen zonder kwaliteit en aandacht voor de patiënt te kort te doen. Aan die efficiency hebben we de laatste jaren veel tijd besteed en dat werpt nu zijn vruchten af. En zolang wij prima resultaten behalen in de klanttevredenheid, zijn wij niet bang voor een negatief goedkoop imago.

deel dit bericht
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Tekstgrootte
Contrast