Wij houden u graag op de hoogte

In onze mediatheek kunt u verschillende informatie-folders van het OMC Zaandam bekijken en downloaden. Onder ‘Video’s’ vindt u informatieve filmpjes op het gebied van oogheelkunde en onder ‘Nieuws’ bevinden zich de meest recente nieuwsberichten over de ontwikkelingen binnen ons bedrijf.

De Emotiefluisteraar

Een opgetrokken wenkbrauw, een voorzichtige lach, een uitdagende blik; gezichtsuitdrukkingen onthullen veel over andermans emotie. Maar wat als je niet meer kan zien? Na het verliezen van zijn gezichtsvermogen, ervoer Simon Dogger dat de kwaliteit van non-verbale communicatie met anderen afnam.

Hij ontwikkelt daarom de “Emotiefluisteraar”, een onopvallend apparaatje waarmee blinden en slechtzienden lichaamstaal kunnen herkennen die ze anders niet zouden kunnen zien. De oplossing bestaat uit een bril met daarin een camera die beelden van de gesprekspartner(s) doorstuurt naar een app die emotie kan herkennen. Deze beelden worden geanalyseerd en vertaald naar een signaal, die de gebruiker kan voelen met behulp van een klein apparaatje die hij/zij vasthoudt.

Het OMC Zaandam richt zich op slechtzienden, en heeft het Emotiefluisteraar-project daarom omarmd. We ondersteunen dit project niet alleen financieel, maar ook door de kennis en kunde van onze specialisten ter beschikking te stellen.

Met behulp van onze steun bevindt het project zich inmiddels in de volgende fase, en wordt een validatie-onderzoek uitgevoerd door de Universiteit van Amsterdam.

Benieuwd? Bekijk deze video voor meer informatie en inspiratie

Simon Dogger from Stimuleringsfonds on Vimeo.

 

Bron: www.simondogger.nl

deel dit bericht
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Tekstgrootte
Contrast