Wist u dat…

…het OMC Zaandam gevestigd is in de voormalige brandweerkazerne aan de H. Gerhardstraat aan het einde van de Peperstraat te Zaandam? Onderstaand vindt u de verdere contactgegevens van het OMC Zaandam en de benodigde informatie voor het maken van een afspraak.

Met een verwijsbrief van uw huisarts of specialist worden alle consulten en vrijwel alle behandelingen vergoed door uw zorgverzekeraar. Vanwege het overheidsbeleid en de jaarlijks terugkerende onderhandelingen met zorgverzekeraars, heeft een zorginstelling te maken met gelimiteerde budgetten. Dit kan tot gevolg hebben dat wachttijden voor een behandeling kunnen oplopen. Als u vragen heeft over vergoedingen of behandelingen, neem dan gerust contact met ons op.

Wat is een passantentarief?

Een passantentarief is een tarief voor zorg dat wordt gehanteerd door het OMC Zaandam als uw zorgverzekeraar geen contract met ons heeft afgesloten. Daarnaast sluiten de zorgverzekeraars steeds vaker een selectief zorgcontract af met zorgaanbieders, waardoor het niet meer zo vanzelfsprekend is dat alle zorg bij de zorgaanbieder van uw keuze vergoed gaat worden door uw zorgverzekeraar. Het passantentarief wordt ook gebruikt voor mensen die niet verzekerd zijn voor zorg of voor mensen die in het buitenland verzekerd zijn voor zorg en tijdelijk in Nederland verblijven.

PDF

Bekijk hier onze passantentarieven

Second opinion

Wilt u een second opinion, dan dient u eerst zelf bij uw verzekering na te gaan of dit vergoed wordt.

NZA: Duidelijkheid over rekeningen

Voor een uitleg over ziekenhuisrekeningen kunt u even kijken op de website van de Nederlandse Zorgautoriteit. Klik op de volgende link voor een overzicht van veel gestelde vragen over rekeningen. Bezoek de website.

Belangrijk nieuws

Vragen en antwoorden over het coronavirus

Naar aanleiding van de laatste persconferentie zijn vanaf heden mondkapjes weer verplicht voor iedereen binnen het OMC Zaandam. Om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen mogen begeleiders helaas niet mee naar binnen tenzij dit medisch noodzakelijk is.

Wij blijven open om onze patiënten te helpen. Helpt u ons mee om de regels te waarborgen?

Mochten er wijzigingen zijn voor uw afspraak, dan nemen wij altijd zelf contact met u op. Zie voor het volledige, huidige coronabeleid binnen het OMC Zaandam onze coronapagina. U kunt hier tevens uitgebreid antwoord vinden op de vraag of een begeleider of een kind mee mag naar uw afspraak.

Aangepast december 2021