Naar aanleiding van recente ontwikkelingen rondom het coronavirus en de berichtgeving van de Rijksoverheid, de NOG en onze branchevereniging ZKN, wordt het huidig coronabeleid binnen het OMC Zaandam hieronder beschreven. Indien er wijzigingen zijn m.b.t. uw afspraak, nemen wij altijd zelf contact met u op.

Vanaf woensdag 23 maart is het dragen van een mondkapje in het OMC Zaandam alleen verplicht in de druppelruimte voor de injecties (IVI’s) en op de OK. Mocht u een voorkeur hebben om wel een mondkapje te dragen, dan bent u hier vrij in. Ook onze behandelaren hebben zelf de keuze om al dan niet een mondkapje te dragen. De verplichting tot het dragen van een mondkapje in de druppelruimte vooraf de injecties en op de OK geldt, naast alle andere voorzorgsmaatregelen die reeds zijn getroffen en van groot belang zijn, om het coronavirus in te dammen en onder controle te krijgen. Door mee te werken aan alle voorzorgsmaatregelen ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus kunnen wij de oogzorg binnen OMC Zaandam bereikbaar houden voor iedereen die in deze bijzondere tijd oogzorg nodig heeft.

Helpt u ons mee om de regels te waarborgen? Alvast heel hartelijk bedankt!

Vanaf 23 maart 2022 geldt dus:

  • Het dragen van een mondkapje is alleen verplicht in de druppelruimte voor de injecties (IVI’s) en op de OK.
  • Desinfecteer bij binnenkomst uw handen bij de desinfectiepaal.
  • Houd zo veel mogelijk 1,5 meter afstand.
  • Kom zo veel mogelijk alleen naar uw afspraak. Indien begeleiding voor u noodzakelijk is, dan maximaal 1 begeleider.
  • Wees maximaal 15 minuten voor uw afspraak aanwezig.
  • Volg de instructies op van ons personeel, deze zijn leidend.

Mag ik een begeleider meenemen naar mijn afspraak?
Voor bezoeken van een afspraak geldt dat per patiënt maximaal 1 begeleider toegestaan is. Meer dan 1 persoon begeleiding is helaas echt niet toegestaan. Op die manier proberen wij samen de 1,5 meter afstand te bewaren en kunnen wij onze patiënten zo goed mogelijk blijven helpen.

Wat betreft de orthoptie afspraken; ook hiervoor gelden dezelfde regels. Andere kinderen, tenzij zij ook een afspraak hebben, mogen helaas niet mee naar binnen.

Binnen het OMC Zaandam

Binnen het OMC Zaandam worden alle reeds getroffen (hygiëne-) maatregelen in acht genomen. Dit betekent concreet dat het OMC Zaandam werkt met een aangepast schema waarin

  • elke dag minimaal twee oogartsen poli spreekuur hebben met ondersteuning van onze praktijkassistentes, basisarts, en technisch oogheelkundige assistentes;
  • elke dag minimaal een volledig OK programma wordt gedraaid;
  • daar waar mogelijk worden de postoperatieve patiënten voor hun consult thuis gebeld door de operateur.

Dit betekent dat u met ons contact kan opnemen voor het maken van een afspraak. Dit kan via het e-mailadres contactmail@omczaandam.nl of door te bellen naar 075 614 0662.

Het aangepaste schema kan verschillende gevolgen hebben, zoals dat op de dag van de afspraak of een vervolgafspraak wordt ingepland bij een andere arts dan u gewend u bent. Wij vragen u hier uw medewerking en begrip in.

Tevens verzoeken wij u om niet vroeg op uw afspraak te verschijnen. Houd u aan de aangegeven tijden om drukte in de kliniek te voorkomen. Indien u toch te vroeg bent, zullen wij u verzoeken om buiten de kliniek te wachten. Wij vragen u hier uw medewerking en begrip in.

Waarom deze maatregelen?
Net als veel andere klinieken neemt het OMC Zaandam extra maatregelen om patiënten en medewerkers zoveel mogelijk te beschermen tegen het coronavirus. Deskundigen adviseren om het aantal contacten met medemensen te beperken. Zo kunnen we verdere verspreiding van het virus tegengaan. Nogmaals verzoeken we iedereen om het OMC Zaandam alleen te bellen als het echt nodig is.

Periodieke ooginjecties
De periodieke ooginjectie behandelingen, ook wel bekend als intravitreale injecties (IVI’s), zijn zeer noodzakelijk en gaan in principe allemaal door. Indien u klachten heeft van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts, dan verzoeken wij u de afspraak te annuleren. Indien u 24 uur klachtenvrij bent kunt u contact opnemen om zo snel mogelijk een nieuwe afspraak voor uw injectie in te plannen.

Wanneer kan een afspraak NIET doorgaan?
We verzoeken u om NIET naar het OMC Zaandam te komen:

– Na bezoek aan risicogebied / code rood of oranje gebied (zie website RIVM)
– Na onbeschermd contact met vermeend of bewezen coronapatiënt
– Bij koorts > 38°C
– Bij hoesten
– Bij (milde) luchtwegklachten
– Indien u onverklaarbare reuk- en smaakverlies heeft
Is dit het geval, dan kunt u uw eventuele afspraak, het liefst 24 uur van te voren, telefonisch verzetten.

Voor algemene informatie over het coronavirus verwijzen wij u graag naar de website van het RIVM.

Aangepast maart 2022

Belangrijke informatie

Bestel op tijd uw lenzen!

Komt het door corona, de oorlog in Oekraïne, of een tekort aan grondstoffen? Diverse verhalen doen de ronde.
Maar, de leveringstijden van lenzen bij de fabrikanten zijn aan het oplopen. Dus let op, bestel op tijd uw lenzen. 

 

Maatregelen coronavirus: Zie voor het volledige, huidige coronabeleid binnen het OMC Zaandam onze coronapagina

U kunt hier tevens uitgebreid antwoord vinden op de vraag of een begeleider of een kind mee mag naar uw afspraak.

Er mag maximaal 1 begeleider per patiënt mee naar binnen. Hopend op uw begrip, alvast heel hartelijk bedankt!