Wist u dat…

…het OMC Zaandam gevestigd is in de voormalige brandweerkazerne aan de H. Gerhardstraat aan het einde van de Peperstraat te Zaandam? Onderstaand vindt u de verdere contactgegevens van het OMC Zaandam en de benodigde informatie voor het maken van een afspraak.

Ons adres

H. Gerhardstraat 10
1502 CK Zaandam
KvK 34257381
IBAN NL68 RABO 0130905860

  Contactformulier

  Uw medisch inhoudelijke vragen per mail mogen wij niet beantwoorden. Voor alle medische vragen dient u een afspraak te maken bij uw behandelend oogarts.  Een afspraak maken

  Het OMC Zaandam heeft spreekuren gedurende 6 dagen per week van 8:00 tot 17:00.

  Is uw vraag niet urgent? Maak dan gebruik van ons contactformulier.
  Telefoon 075 614 06 62
  Fax 075 631 18 82

  Spoedeisend probleem

  Wanneer u niet bent ingeschreven als patiënt bij het OMC Zaandam en er sprake is van een acute klacht buiten de reguliere werktijden, kunt u het beste contact opnemen met uw eigen huisarts of een huisartsenpost. Daar wordt beoordeeld of een spoedverwijzing noodzakelijk is. Afhankelijk van de klacht kunt u met spoed (binnen 24 uur) of semi-spoed (binnen 2 weken) naar het OMC Zaandam worden verwezen.

  Second opinion

  Wanneer u een second opinion wenst, dient u bij uw verzekering na te gaan of dit wordt vergoed.  Tijdens uw afspraak in het OMC Zaandam is het mogelijk dat u, vóór uw bezoek aan de oogarts, eerst gezien wordt door een optometrist, een orthoptist of een technisch oogheelkundig assistent (toa). Deze specialist zal uw ogen op diverse punten onderzoeken, waarna de oogarts met deze gegevens een gericht advies kan geven over het door uw eigen specialist ingeslagen behandeltraject.

  Legitimatieplicht

  De overheid heeft bepaald dat als u medische zorg nodig heeft, u een geldig legitimatiebewijs moet laten zien aan de zorgverlener. Anders dan de algemene identificatieplicht is er in de zorg géén leeftijdsgrens. De identificatieplicht bij medische zorg geldt dus vanaf de geboorte. Ouders moeten dus voor hun kinderen een geldig legitimatiebewijs hebben als ze naar een zorgverlener gaan. Voor meer informatie verwijzen wij u door naar de website van de Rijksoverheid. 

  Informatie over operaties

  Voor informatie over operaties kunt van maandag t/m vrijdag tussen 14.00 en 16.00 uur bellen met ons speciale spreekuur nummer: 075 614 06 62 (kies optie 2). Dit nummer is uitsluitend bestemd voor informatie over operaties, overige vragen kunnen via dit nummer niet worden beantwoord.

  Verwijsbrief

  U kunt alleen met een verwijsbrief van uw huisarts of medisch specialist een afspraak bij ons maken.

  Belangrijke informatie

  Bestel op tijd uw lenzen!

  Komt het door corona, de oorlog in Oekraïne, of een tekort aan grondstoffen? Diverse verhalen doen de ronde.
  Maar, de leveringstijden van lenzen bij de fabrikanten zijn aan het oplopen. Dus let op, bestel op tijd uw lenzen.