Wist u dat…

…het OMC Zaandam gevestigd is in de voormalige brandweerkazerne aan de H. Gerhardstraat aan het einde van de Peperstraat te Zaandam? Onderstaand vindt u de verdere contactgegevens van het OMC Zaandam en de benodigde informatie voor het maken van een afspraak.

Ons adres

H. Gerhardstraat 10
1502 CK Zaandam
KvK 34257381
IBAN NL68 RABO 0130905860

Contactformulier

Uw medisch inhoudelijke vragen per mail mogen wij niet beantwoorden. Voor alle medische vragen dient u een afspraak te maken bij uw behandelend oogarts.Een afspraak maken

Het OMC Zaandam heeft spreekuren gedurende 6 dagen per week van 8:00 tot 17:00.

U kunt via ons “bel mij terug”- formulier een afspraak inplannen, of door zelf te bellen naar het onderstaande telefoonnummer. Houd alstublieft uw BSN nummer en verwijsbrief bij de hand wanneer u belt om een afspraak te maken.

Is uw vraag niet urgent? Maak dan gebruik van ons contactformulier.
Telefoon 075 614 06 62
Fax 075 . 631 18 82

Spoedeisend probleem

Wanneer u niet bent ingeschreven als patient bij het OMC Zaandam en er sprake is van een acute klacht buiten de reguliere werktijden, kunt u het beste contact opnemen met uw eigen huisarts of een huisartsenpost. Daar wordt beoordeeld of een spoedverwijzing noodzakelijk is. Afhankelijk van de klacht kunt u met spoed (binnen 24 uur) of semi-spoed (binnen 2 weken) naar het OMC Zaandam worden verwezen.

Second opinion

Wanneer u een second opinion wenst, dient u bij uw verzekering na te gaan of dit wordt vergoed.  Tijdens uw afspraak in het OMC Zaandam is het mogelijk dat u, vóór uw bezoek aan de oogarts, eerst gezien wordt door een optometrist, een orthoptist of een technisch oogheelkundig assistent (een toa). Deze specialist zal uw ogen op diverse punten onderzoeken, waarna de oogarts met deze gegevens een gericht advies kan geven over het door uw eigen specialist ingeslagen behandeltraject.

Legitimatieplicht

De overheid heeft bepaald dat als u medische zorg nodig heeft, u een geldig legitimatiebewijs moet laten zien aan de zorgverlener. Anders dan de algemene identificatieplicht is er in de zorg géén leeftijdsgrens. De identificatieplicht bij medische zorg geldt dus vanaf de geboorte. Ouders moeten dus voor hun kinderen een geldig legitimatiebewijs hebben als ze naar een zorgverlener gaan.

Informatie over operaties

Voor informatie over operaties kunt van maandag t/m vrijdag tussen 14.00 en 16.00 uur bellen met ons speciale spreekuur nummer: 075 614 06 62 (kies optie 2). Dit nummer is uitsluitend bestemd voor informatie over operaties, overige vragen kunnen via dit nummer niet worden beantwoord.

Verwijsbrief

U kunt alleen met een verwijsbrief van uw huisarts of medisch specialist een afspraak bij ons maken.

Vragen en antwoorden over het coronavirus

Naar aanleiding van de recente berichtgeving van de Rijksoverheid, de NOG en onze branchevereniging ZKN, over het coronavirus hanteren wij de afgegeven adviezen en voorzorgsmaatregelen.

Binnen het OMC Zaandam wordt de 1,5 meter afstand norm zo goed mogelijk nageleefd en worden alle reeds getroffen (hygiëne-) maatregelen in acht genomen. Dit betekent concreet dat het OMC Zaandam werkt met een aangepast schema waarin

- elke dag maximaal twee oogartsen poli spreekuur hebben met ondersteuning van onze praktijkassistentes, basisarts, en technisch oogheelkundige assistentes;
- elke dag minimaal een volledig OK programma wordt gedraaid;
- daar waar mogelijk laten we de spreekuren telefonisch doorgaan.

Dit betekent dat u met ons contact kan opnemen voor het maken van een afspraak. Dit kan via het e-mailadres info@omczaandam.nl of door te bellen naar 075 614 0662.

Dit kan verschillende gevolgen hebben, zoals dat op de dag van de afspraak of een vervolgafspraak wordt ingepland bij een andere arts dan u gewend bent. Wij vragen u hier uw medewerking en begrip in.
Tevens verzoeken wij u om niet vroeg op uw afspraak te verschijnen. Houd u aan de aangegeven tijden om drukte in de kliniek te voorkomen. Indien u toch te vroeg bent, zullen wij u verzoeken om buiten de kliniek te wachten.
Daarnaast het verzoek om, indien mogelijk, zonder begeleider de kliniek te betreden. Op deze manier kunnen wij de hoeveelheid aanwezige personen binnen de kliniek beperken.

Twijfelt u of een afspraak doorgang kan vinden, stuurt u ons een e-mail naar info@omczaandam.nl

Zie voor verdere informatie onze coronapagina. 

Aangepast op donderdag 18 juni 2020 jl. om 12:15 uur

Tekstgrootte
Contrast